Politika zasebnosti

 

I.    Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

Sašo Korošec s. p.
Obrše 6
1225 Lukovica
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

II.    Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo

Kontakt, vprašanja in povpraševanje

Kaj: Na spletni strani lahko posameznik prek obrazca zastavi vprašanje oziroma pošlje povpraševanje. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polja »Ime in priimek«, »E- naslov«, »Zadeva« in »Sporočilo«.

Zakaj: Vaše ime in priimek ter naslov elektronske pošte potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše vprašanje ali povpraševanje. Teh podatkov ne bomo uporabljali za drugačne namene.

Pravna podlaga: Privolitev posameznika.

Koliko časa: Podatki se hranijo trajno oziroma do preklica s strani posameznika.

Uporabniki osebnih podatkov
Pogodbeni obdelovalec, ki za Sašo Korošec s. p. vzdržuje in gostuje spletno stran. Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.
Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja

Navedeno zgoraj pri različnih vrstah podatkov.
Obstoj pravice, da se od upravljavca zahtevajo dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkov.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
Posameznik lahko vloži pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov na nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov na naslov:
Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, telefax: 01 230 97 78, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo

Če posameznik pri vprašanju ali povpraševanju ne bo navedel kontaktnih podatkov, ga Sašo Korošec s. p. ne bo mogel kontaktirati. Osebni podatki pri obisku spletne strani se prenesejo upravljavcu spletne strani zaradi delovanja spleta.

Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

 

III.    Obvestilo o uporabi piškotkov

Kaj so spletni piškotki?
Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.
Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete v smernicah informacijskega pooblaščenca: https://www.ip-r s.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf

Upravljanje s piškotki
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?
Naša spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi pogodbenega obdelovalca s sedežem v Sloveniji.

Sistemski piškotek
Ta piškotek se uporablja za beleženje pomembnih logičnih podatkov za nemoteno delovanje spletne strani in za vpis v spletno stran.

Google Analytics
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. Podatke uporabljamo za sestavljanje poročil in si z njimi pomagamo pri izboljševanju spletne strani. Piškotki anonimno zbirajo podatke, med drugim število obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli na spletno stran in katere podstrani so obiskali.

Cookie Assistant
Piškotek za prikaz opozorila o uporabi piškotkov.

Sejni piškotek
Imenuje se tudi prehodni piškotek, piškotek, ki se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Piškotek seje je shranjen v začasnem pomnilniku in se po zaprtju brskalnika ne obdrži. Piškotki seje ne zbirajo informacij iz uporabniškega računalnika. Običajno bodo shranjevali informacije v obliki identifikacije seje, ki osebno ne identificira uporabnika.

 

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku

Klikni za onemogočanje Google Analitike S klikom na “onemogočanje Google Analitike” bo analitika onemogočena za mesec dni.

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome
1.    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2.    Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve« in se pomaknite do razdelka »Zasebnost« ter kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3.    Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer in Mirosoft Edge
1.    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2.    Preverite, če je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3.    Nastavitev nad srednjo ravnjo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox
1.    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2.    Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3.    Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari
1.    Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2.    Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3.    Kliknite »Shrani«.

 

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1.    Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2.    Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3.    Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1.    Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2.    Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3.    Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX
1.    Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2.    Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3.    Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1.    Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2.    Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3.    Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

 

IV.    Dodatna vprašanja

Vsa nadaljnja vprašanja o uporabi spletne strani in piškotkih nam lahko sporočite na e-poštni naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena novembra 2019.

Spletna stran za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. Z uporabo naših strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Želim izvedeti več